Overview

Internal Account Manager Belux

Internal Account Manager

Bedrijf: Westcon Group (Westcon UCC)

Bedrijf: Westcon Group (Westcon UCC)

Organisatie:

WestconGroup is sinds 1985 wereldwijd actief als value add distributeur van ICT netwerk-, beveiliging-, en convergentie-oplossingen. Westcon vertegenwoordigt daarin de marktleiders op ICT gebied.

Westcon UCC is één van de 3 business Units van WestconGroup, Inc - de andere Business Units zijn Comstor en Westcon Security. De HQ van Westcon Group bevinden zich in Tarrytown, New York, USA. We zijn een multi-national, met meer dan 5 miljard € omzet, kantoren in 6 werelddelen en klanten in meer dan 100 landen. In België zijn we met een 50-tal werknemers en van hieruit bedienen we de klanten in België en Luxemburg.

We spelen een belangrijke rol in IT distributie. We linken namelijk producenten van de nieuwste technologieën (vendors) met onze partners (resellers, system integrators en service providers). Op hun beurt installeren onze klanten de oplossingen bij 1000-en eindgebruikers.

Om onze marktleidende positie in België en Luxemburg verder te versterken, zijn wij op zoek naar een zeer dynamische en gemotiveerde Internal Account Manager die graag als teamplayer in een team van specialisten wil werken.


Omschrijving:

De Internal Account Manager werkt in een team van Internal en External Account Managers, Pre-sales engineers en verder in nauwe samenwerking met de Marketing divisie.
De persoon rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager Belux.

 

Doel van de functie:

De Internal Account Manager is het eerste aanspreekpunt voor klanten en prospecten om gepast allerlei informatie te verstrekken, vragen snel en volledig te beantwoorden. De Internal Account Manager neemt actief deel aan de verkoop en is verantwoordelijk voor de goede relaties met de klanten.

Verantwoordelijkheden van de IAM :

Beantwoorden van aanvragen via telefoon en e-mail of andere correspondentie met klanten - Opstellen van offertes en zorgen voor de actieve opvolging ervan, zelfstandig of waar nodig in samenspraak met de External Account Managers - Controleren of de met de klant en/of Account Manager afgesproken levertermijnen en/of marges gehaald worden- Ondersteunen van de External Account Managers -Mee zorg dragen voor verdere uitbouw van het klantenbestand en de business in het algemeen - Behandelen van klachten -  Kennis opbouwen van het portfolio, producten en oplossingen die Westcon UCC aanbiedt aan haar klanten - Correcte & zorgvuldige afhandeling van alle administratie -

Profiel :

- Diploma Hoger Onderwijs / A1 diploma eventueel aangevuld met een aantal jaren relevante ICT of Internal Sales ervaring

- Affiniteit met technologieën/Computers

- Zowel zelfstandig kunnen werken, als perfect kunnen functioneren in een team

- In staat zijn goede professionele contacten op te bouwen en te onderhouden

- Klant-, en doelgericht werken, zin voor initiatief

- Zeer goede beheersing van het Nederlands, Frans en Engels, zowel gesproken als geschreven

- Geen 9 to 5 mentaliteit

- Pro-actieve en oplossingsgerichte mentaliteit

- Stressbestendig, enthousiast en positief

- Een aanwinst voor de Westcon organisatie;

- Gedegen kennis van MS Office pakket (Word, Excel, Outlook etc ...)

- Snelle beschikbaarheid

- Sales-gedreven

Mail je CV en motivatie naar:

Leen Coussement

Leen.coussement@westcon.be


of Steven.Alen@westcon.be

Contact

leen coussement

Marketing

+03224016081

lcoussement@westcon.be